Uw eigen webgids maken met het Startpagina Script

Geplaatst op 21-10-2023

Categorie: Computer en internet

Met het Startpagina Script kunt u een webgids maken waarbinnen u links kunt verzamelen over specifieke onderwerpen. Ieder onderwerp krijgt een eigen dochterpagina, die binnen uw hoofddomein een eigen subdomein krijgt. Op deze dochterpagina’s kunt u rubrieken aanmaken die links bevatten. Verder kan per rubriek een extra tekst over het specifieke onderwerp van de rubriek toegevoegd worden.

Het Startpagina Script kan op verschillende manieren worden gebruikt. Zo kan het worden ingesteld dat men zich als nieuwe pagina beheerder kan registreren. Als pagina beheerder kan een gebruiker een eigen startpagina (ook wel dochterpagina genoemd) binnen uw website aanmaken. Ook kan het zo worden ingesteld dat u zelf de dochterpagina’s aanmaakt (eventueel via uitbreidingen) en er voor links altijd moet worden betaald. Soms staat het ook zo ingesteld dat een nieuwe beheerder van dochterpagina’s een eenmalig bedrag moet betalen en daarna een onbeperkt aantal dochterpagina’s kan aanmaken. Hoe u het ook instelt, het is altijd mogelijk om extra geld te verdienen met uw startpagina website.

Anderen kunnen een bijdrage leveren door het formulier voor link aanmelden in te vullen. Daarbij kunt u als beheerder verschillende tarieven en perioden instellen waaruit de klant kan kiezen. Op deze wijze is het mogelijk om geld te verdienen met uw webgids. U kunt zowel tijdelijke links als permanente links aanbieden. Bij tijdelijke links krijgt de klant bij het aflopen van de periode een e-mail om de aanmelding te verlengen voor een nieuwe periode. Er kan direct online betalen wanneer een nieuwe link wordt aangemeld of een bestaande link wordt verlengd.

Vanuit iedere dochterpagina is het formulier voor link toevoegen eenvoudig te bereiken. De klant kan direct betalen via een koppeling met Mollie of een andere betaalprovider die via het Startpagina Script kan worden gekozen. Zodra er een succesvolle betaling via de door u gekozen betaalprovider is geweest, wordt de link meteen op de website zichtbaar.

Er zijn allerlei uitbreidingen voor het Startpagina Script verkrijgbaar. Zo zijn er verschillende uitbreidingen die kant-en-klare dochterpagina’s inclusief rubrieken bevatten waarbinnen de links kunnen worden aangemeld, zodat u niet met een lege startpagina website hoeft te beginnen. Deze uitbreidingen kunt u installeren en dan worden er automatisch dochterpagina’s en rubrieken voor u aangemaakt, zonder dat u zelf op de startpagina site dochterpagina’s en rubrieken hoeft toe te voegen.